Sen soppa

Igår hade vi varsin väldigt lång dag både E och jag. Frukosten (banangröt) intogs redan vid halv sju och sen följdes en enda lång kvalkvad av jobb, plugg, ideella engagemang, cykling, regn och en gemensam lunch. Jag trillade in hemma strax före 21 och E strax efter. Ingen hade ätit middag. Oftast äter vi betydligt tidigare än så. Jag rotade runt lite i kylen och det blev såhär:
Broccolisoppa med grönmögelost (ca 3 portioner)
lite olja att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar (helst mjölig)
Hela stammen och halva kronan av en stor broccoli
2 grönsaksbuljongtärningar
ca. 8 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
lite grönmögelost

Sätt på en kastrull på plattan och häll i oljan. Hacka löken och vitlöken och låt dem fräsa sig glansiga i oljan. Skala poatisen och skär i ganska små bitar. Gör samma sak med stammen från broccolin. Plocka bort någon halvdeciliter av små broccolibuketter och lägg åt sidan så länge. Dela resten av broccolin i ganska små buketter. Häll i vatten i kastrullen och tillsätt buljongtärningar, potatis och all broccoli utom de små buketterna. Låt koka under lock tills det är mjukt, max 10 minuter. När grönsakerna är mjuka så ska soppan mixas. Häll därefter i grädden och de små broccolibuketterna och koka upp. Smula därefter ner osten i soppan och servera!

Vi åt med varsin rostad brödskiva med ½ mosad avokado och örtsalt, typ världens bästa smörgås!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0