Kusiner och sånt...

Jag har några kusiner, så många som sex stycken har det faktiskt blivit med åren och till det en kusinhustru, en kursinmake och fyra kusinbarn. Men jag har inga jämgamla kusiner. De är tolv och åtta år äldre, respektive tolv, 14, 16 och 18 år yngre. Inga som någonsin bott speciellt nära under någon längre period förren äldsta kusin H flyttade till Stockholm. Och de yngre bor och har bott största delen av sina liv på andra sidan jorden. Det har alltså inte handlat om några lekkamrater under uppväxten utan mer några man träffat någon gång då och då.

Men när man blir äldre blir ju åldersskillnaderna på något sätt mindre. Igår morse gick vi ner till stationen i Sundbyberg (sjukt smidigt!) och satte oss på InterCitytåget till Örebro. Två timmar senare blev vi upphämtade av J, kusin K:s man och åkte hem till dem och deras son K, ett nio månader gammal charmtroll. Det är nog första gången vi umgås på vad skulle man kunna säga, helt eget initiativ kanske. Kusin K är ju, med sina åtta år mer på jorden, den mest jämgamla av kusinerna, och jag är väldigt glad över att vi nu kan umgås på lika villkor.

Vi hann med lunch och grillmiddag på den fina uteplatsen till deras radhus, sitta på golvet och leka med K - tänk vad fantastiskt enkelt livet måste vara när en röd träkloss kan bli favoritleksaken, en ordentlig promenad längs Svartån (?) ut till ett restaurerat våtmarksområde vid kanten av Hjälmaren, fika i Naturens hus (vi hann byta plats tre gånger - regnet kom), prata en massa, spela kubb, gå en sväng i Adolfsberg och äta lunch hos Faster & Farbror. Allt detta på 28 väldigt avslappnade timmar - jättetrevligt!

Jag blev extra glad för att det känndes alldeles utmärkt att umgås, trots att jag är lillkusin och lite till glad för att K fortfarande verkade uppskatta Kallikå maskskallran han fick när jag var där när han bara var en månad. Det är ju skoj när man lyckas ge bort meningsfulla saker, efter en tur i tvättmaskinen hade den nästa blivit som ny igen till och med... Värmen den här veckan insprirerade till att han den här gången fick ett sånt där skovelhjul som man kan hälla vatten eller sand i (det var väl en glasklar beskrivning;-)), hans föräldrar fick hålla till godo med två paket Wilmas knäcke som blomma!

Och på tal om mat, Faster hade gjort en riktigt schysst Nizzasallad (? jag ändrade stavningen fem gånger, men inget såg bra ut) till lunch idag - Bra sommartips!

Kommentarer
Postat av: Sara

Kallikå-masken är bara bäst! Och ja, den blir som ny när den får åka ett par varv i tvättmaskinen. :)

2009-07-08 @ 18:31:25
URL: http://www.lillasara.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0