Saker vi ätit på sistone...

A var här i måndags och fick tillbaka sin mammas syltkastrull bland annat. Mat behövde vi ju förstås också, det går ju inte att bara snacka skit... ;-) I senaste numret av mersmak hittade jag det här receptet. Gott och dessutom ordentliga portioner. Vi körda couscous till, vilket också var bra.

Förra måndagen var M & C äntligen här, himla mysigt och trevligt. Vegetariskt skulle det vara så det blev en gammal klassiker i det här hushållet, Anna Bergenströms "Vår bästa lasagne" som finns i bland annat mat. Dagen innan hade vi fått massvis med plommon från E:s föräldrar så det blev plommonefterrätt. Väldigt, väldigt gott blev det.

Efter att det bloggats en massa om den och ICA-kuriren hade testat föll även jag förra veckan för frestelsen att prova Enebackens falukorv från Lidl. Jag är ju skeptisk till billig korv, även om varumärket falukorv brukar borga för kvalitet, men den här var riktigt bra. Den fick åka i ugnen med extra allt; lök, äpple, grovkornig senap, ost och krossad tomat. Inte dumt alls.

I fredags blev det lax. En variant på varm sushi som vi kombinerat ihop själva. Det är enkelt. En bit filé med skinn läggs i en ugnsform. Blanda en burk creme fraiche med valfri fetthalt (vi kör lätt) med en halv tub eller lagom mycket wasabi(pulver), smaka så det känns lagom. Baka i ugnen på ca 175-200 grader lagom länge, beror väldigt mycket på hur tjock laxbit du har. Servera med kokt ris (vi kör oftast jasmine), någon bra kokt grönsak (broccoli, bönor eller något sånt) och god japansk soja. Riktigt gott!

I morse blev det en enkel lyxfrukost; rostat halvgrovt bröd med en halv mosad avokado, en halv grapefrukt och yoghurt med ett halvt äpple i bitar, müsli och krossade linfrön. Inte dumt alls.

Fler saker som passerat på sistone dyker säkert upp, men just nu är det stopp...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0