Gröt

Vi tycker mycket om frukost hemma hos oss. Dels för att det kan bli en så lugn och trevlig start på dagen och dels för att frukosten går att variera i all oändlighet. Vardagsfrukost på Lövgatan har ofta någon typ av gröt som "huvudrätt". Det är vanligast med gröt på fiberberikade havregryn, men även rågflingor och grynblandning används någorlunda flitigt. Allt som oftast, det vill säga om vi inte glömmer bort, är det någon matsked krossat linfrö per portion i också och självklart serveras skapelsen med mjölk. 

Sen kan man variera i oändlighet:
- Med en sked lingonsylt eller äppelmos.
- Med en halv skivad banan per portion, blandas i mot slutet - då blir man stabilt mätt.
- Med russin i - E:s favorit.
- Med annan torkad frukt typ katrinplommon eller aprikoser
- Med äpple eller päron, rivna eller i bitar, som får koka med kortare eller längre tid, lite kanel på toppen.
- Med hallon eller andra bär från frysen, fantastisk färg, men kan behöva lite socker för att inte bli för surt.

Hur äter du din gröt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0