Hajmal

Jag vet inte om jag vill veta hur fisken i fråga ser ut, men dess filéer som man kan köpa i frysdisken är riktigt bra. Idag blev de sådana. Man, eller åtminstone vi, borde äta fiska mycket oftare än vi gör. Tveksamt om det vägs upp av de krossade linfröna i frukostgröten, de ska också innehålla omega3 sägs det.

Hajmalen tillreddes idag på enklast möjliga sätt, kryddad med salt & peppar för att sedan få steka i lite fett i stekpannan. Till detta serverades grönsaker (vitkål, morot, gul lök och paprika) som fått puttra med svartpepparsås och vitlök en stund, kokt jasminris och varsin limeklyfta. E lyckades utmärkt med grönsakerna och då särskilt doseringen av svartpepparsåsen, inte helt lätt att veta vilken styrka det får. Den här gången blev det en väl avvägd pepparsmak utan att det brann i munnen. Gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0