Fisksoppegryta

Kanske var det här någonstans mina matimprovisationer började, även om syteryster säkert skulle påstå att det var med en (hemsk?) dressing gjord på söt svensk senap någon gång i mitten av 90-talet. Svaret ligger troligen någonstans däremellan. Hur som har olika varianter av fisksoppor/grytor blivit något jag gärna lagar. De smakar, som E brukar säga, aldrig lika från en gång till en annan men gott brukar det bli! Receptskisser över olika varianter kommer säkerligen dyka upp här framöver. Dagens lunch blev iaf såhär:

Fisksoppegryta
(1 portion)
1 stor portion ratatouille (från frysen)
lite tomatpuré
2-3 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1 liten fiskfilé (detta var en djupfryst stillahavsfrlundra) skuren i bitar
10 skalade räkor (oskalde från frysen som fick tina)
1 msk lättmajonäs
1 msk kapris

Tina ratatouillen i en liten kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda/koka ett par minuter. Häll upp i en tallrik och toppa med majonäs, räkor och kapris!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0