Höstmat

Vi hade E:s bror, svägerska och brorson över på lunch idag. Vi har sagt att vi ska öva lite på grytor nu när det är höst och det här blev första tillfället. Vi föll för ett recept i Barbro Lönnegrens bok 100 grytor & gratänger med fläskkött, chorizo, tomat, morot, lök, stora vita bönor och örtkryddor. Grytkoket inleddes igår och avslutades idag (och under natten var vi tacksamma för vårt extra kylskåp - balkongen) och gav mersmak. Skapelsen serverades, passande med tanke på var vi bor, med ett stort nybakat Råsunda special, ett "Anna Bergenström"-bröd. Jag gör det helst med solrosfrön i degen och vallmo- och sesam-dito ovanpå. Till efterrätt blev det "Fransk äppelkaka" ur Vår kokbok serverad med vaniljvisp. Så länge man får sitta inne och äta gott är ju riktigt höstruskväder inte så dumt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0