Rotsakspytt

Hemmajobbande idag för oss båda, lugnt och skönt. Trevligt att få matpyssla lite mitt på dagen också. Kylskåpet är fyllt av rotsaker av olika slag, så det blev pytt. Att pytta råa rotsaker kräver ganska mycket tid/tålamod men blir gott!

Rotsakspytt (2-3 portioner)
150 g kålrot
1-2 potatisar
1-2 morötter
1-2 palsternackor
1 gul lök
1 msk rapsolja
100 g falukorv

Skär allt i ganska små bitar/tärningar. Stek rotsakerna & löken i oljan riktigt långsamt. När det är nästan mjukt får korvbitarna också steka med en stund. Servera med stekt ägg, saltgurka och dijonsenap eller vad just du tycker passar till pytt-i-panna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0