Rotsakssoppa med kyckling

Jag köpte färdiggrillade kycklingklubbor till väldigt bra pris. Plockade loss köttet från klubborna och la i en burk i kylen, kan ju användas till både det ena och det andra och klarar sig bra några dagar. Dagens lunch gjorde jag såhär:

Rotsaksoppa med kyckling (3-4 portion)
0,5 msk rapsolja
1 gul lök
½ röd chilifrukt (med eller utan kärnor efter smak)
1 morot
1 palsternacka
1 liten bit kålrot (ca 100 g)
1-2 potatisar
ca 1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
färdigt kycklingkött (annat proteinlivsmedel funkar garanterat också - anpassa buljongen)

Hacka / tärna grönskarna. Fräs löken och chilin i oljan i en kastrull. När löken blivit glansig tillsätts rotsakerna, vatten och buljongtärningarna. Koka upp och låt koka till allt är mjukt, men inte mosigt. Smaka av med lite matlagningsgrädde. Lägg kycklingköttet (eller vad du nu har) i lagom ätstora bitar i botten på en djup tallrik. Häll över soppa! Servera med en bit bröd!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0