Sommarmat

Den fantastiska värmen gör åtminstone inte mig sugen på så mycket varm mat... Med undantag för ett par luncher har det varit väldigt mycket kall mat och väldigt gott. Här kommer ett urval från de senaste dagarna (någon varm kanske smyger sig med...) och lite allmänna betraktelser:

Fredag
Lunch: Bibimbamp från stället vid "den andra" tunnelbaneuppgången på KTH. Inmundigades i hettan på kårhusterassen tillsammans med diverse avgående och pågående kårmuppar. Roligt att få träffa efterträdare i fjärde led och roligt att så många verkade glada över att man kom. Tack för inbjudan L!
Middag: Räkfrossa på balkongen med räkor, aioli, rökta laxfenor och baguette i solen på balkongen. Inte dumt alls och en bra avslutning på veckan.

Lördag
Lunch: Hos mormor, vi lyckades cykla en bra väg och det känndes mycket närmare än vad jag trodde. Vi fick ljummen köttfärspaj och sallad. Och fika, såklart. Hon hade bakat goda kakor ur senaste apotekstidningen, men den hittar jag inte på nätet. Vi pratade, E fixade med datorn och så provlågs hennes spikmatta. Känndes så bra att vi investerade i en egen i söndags.
Middag: E gjorde potatissallad "på sin mammas vis" med filmjölk, makonäs, purjolök och senap och ja, potatis förstås. Vi åt den med riktigt goda ört- och viltkorvar som vi hittade i hyllan på Kvantum. E kan ha rätt, jag tycker bäst om korv som kostar över 100 kr / kg...

Söndag
Frukost: Varm macka och smothie på fil, mjölk, mango, en nektarin, hallon och blåbär. Tillräckligt varmt ute för att ätas på balkongen fast solen inte kommer förrän efter lunch.
Lunch: Gazpacho. Det var ju liksom gazpachoväder redan på lördagen...
Middag: Vi cyklade till parkteatern vid Åkeshovs slott, bara en dryg halvmil bort visade det sig. Baguetter med babagan*** (sån där aubergineröra som är svårstavad, jag gör det med bas från en fiffig konservburk jag har hittat på ÖoB, blir lite beskt och rökigt men riktigt gott), grillad paprika, mozarella, tomat, färsk timjan och salami. Sen hade vi gjort en sallad med vattenmelon och feta. OCH lite för mycket mynta. En skvätt olja, salt och rosépeppar var det också. Nästa gång blir det ingen mynta...

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh, här sitter jag och blir alldeles hungrig!!! Matläsning och amning kan verkligen få igång kurrandet i magen...



Låter som att ni har det bra, härligt att det funkar så bra med cyklingen. Måste bara tipsa om jogg.se för kartor och att mäta sträckor. Här ute på landsorten funkar det i alla fall finfint, vet ju inte hur det är med storstan förstås.



Och du har helt rätt, korv ska helst kosta över 100:-/kg.



Stor kram!

2009-07-03 @ 13:44:14
URL: http://www.lillasara.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0