Måndagsmiddag

När jag fick de fina randiga strumporna så fick ju E en fin randig pumpa av min mor. När han fick den var den grön med gula ränder, igår var den dock gul med gröna ränder men annars intakt. Intakt höll den också på att förbli för skalet var nästan hårt som pansar, men tillslut kom jag igenom det och kunde skära pumpan i bitar.

Bitarna körde jag i ugnen tills de blev mjuka (typ 30 min) och sen blev det någon slags rostad pumpasallad av alltihop. Fast jag pytte linserna mot tärnad grön paprika och salladslöken mot en bit finskuren purjo och sesamfröna var helt enkelt slut, så dem fick vi vara utan. Det hela blev alldeles utmärkt gott, men pumpan kräver verkligen ordentligt med kryddning.

Rätten hade nog kunnat stå för sig själv med en bit bröd eller något sådant till, men jag hade faktiskt kommit ihåg att tina fisk under dagen så det blev någon slags fiskpannbiffar till det hela. Själva handlagen är som burgarna i det här receptet. Jag tog 160 g lax i småbitar (de minsta bitarna som blir kvar när vi köper hel lax och rensar/styckar själva brukar jag lägga i en påse i frysen för den här typen av tillfällen), det hade självklart gått bra med större bitar också, en hajmalfilé, ett ägg, en liten skvätt matlagningsgrädde, typ trekvarts tsk salt och rejält med paprikapulver och körde alldeles kort i matberedaren. Smeten gick sen lätt att steka i lite fett i teflonpannan och eftersom det är lax som är ganska fet i så kan de steka rätt länge utan att bli torra. 11 st pannbiffsstora gyllene små biffar blev det. De passade utmärkt till dressingen till pumpasalladen (och salladen också för den delen).

Måndagslyx var sen att få avsluta kvällen med te, lite för gamla pepparkakor och lagrad gréveost. Inte dumt alls...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0