Höstigast av allt?

Vi avslutade hyrbilshelgen med ett stopp på Willys för bunkring av tunga saker, typ pasta, konserver och tvättmedel. Sånt där som våra armar blir så långa av att bära hem. En tur på frukt och grönt-avdelningen blev det förstås också. Där låg det kastanjer och ropade att det minsann är sånt man ska äta såhär års. Inget jag har någon vana av, trots de barndomsår som tillbringades nära Frankrike men mamma serverade det väl hemma någon gång. Hur som helst, rostade fick det bli. En ugnsform fylld med grovt salt, ett kryss i toppen och så in i ugnen (temperatur och tid kan du googla fram eller slå i en vanlig kokbok). Plättlätt. Rörde smör med lite citronsaft och toppade med lite extra flingsalt och serverade till. Varmt om fingrar (och tunga om man är glupsk, vilket vi är båda två i det här hushållet), men mysigt och gott som kvällsmat efter en välmatad helg hos E:s föräldrar. Prova du med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0