Cykelvecka 4 (vecka 28)

Cykelvecka 4 (vecka 28) med sträckor mätta på eniros kartor

Lördag: 0 km
Söndag: 0 km
Måndag: Hemma - jobbet - Huddinge // Solna Station - hem 27 km
Tisdag: Hemma - jobbet - hem 15 km
Onsdag: Hemma - jobbet - Fridhemsplan - hem 16,5 km
Torsdag: Hemma - jobbet - hem 15 km
Fredag: 0 km
Totalt på hela veckan:  73,5 km
Totalt sommaren: 318,5 km
Kollektivresor: 3 (totalt: 5)

Mycket mindre cykling, men med tanke på att det bara blev fyra dagar eftersom vi var ute och reste både helgen innan och efter känns det helt okej.

Jag kom in!

Än så länge bara på andrahandsvalet, Socionomprogrammet med inriktning mot omsorg om äldre och funktionshindrade, men 10:e reservplats bådar gott för en plats på det program som bara heter Socionomprogrammet. Ett resultat av första urvalet som var väldigt mycket som jag förväntade mig vilket känns alldeles utmärkt. *glad*

Blött

Det här cykelprojektet ter sig olika smart olika dagar. Inte lika smart idag när tidningsrubrikerna ser ut så här. Men jag har bra regnkläder och lite extra duktig känner man sig trots allt. Såg max tio cyklister på hela vägen, det brukar väl vara mellan fem och tio gånger så många... Tjipp!

Guide

Tidigare nämnda kusin K med familj kommer låna vår lägenhet i helgen medan vi är hos D&A på Västkusten. Det, och inlägget om Lakritsroten, fick mig att komma ihåg en gammal hemsideidé som jag hade för rätt så många år sen, liksom före bloggarnas intåg i tillvaron. En egen guide till min hemstad med just mina favoriter av olika slag - troligen en ganska spretig historia med en soppa av Solna och innerstad, men varför inte. De flesta (nu låter det som det är jättejättemånga vilket inte alls är sant...) läsarna känner sig väl också rätt hemma i Stockholm, men personliga små tips borde ju kunna funka ändå. Tror jag ska fundera vidare på formerna, men det kommer absolut mera. Några tips eller idéer?

Lakrits

Presenter som skulle skickas norröver till nyblivna föräldrar föranledde ett besök på Lakritsroten på Odengatan förra veckan. Det är en fantatstisk liten affär där allt smakar lakrits, en smak som jag lärt mig uppskatta med åren och nu verkligen suktar efter. Det har blivit några turer dit under vintern och våren och vår favorit har blivit den lakritsstång med salmiakkola i typ fudgekonsistens. Den fick tyvärr inte följa med paketet då den kan innehålla spår av nötter, men jag fick ju ett svepskäl att handla lite till oss också. Inte dumt alls i små bitar såhär på kvällskvisten. Här kan man förresten läsa lite om butiken och tjejen som har den. Initativet är suveränt och jag hoppas att det går bra så den kan finnas kvar. Små, specialiserade butiker behövs!

Födelsedagar och annat att fira

Om E och jag bara räknar det som vi ser som den närmaste familjen så firas nio av 13 födelsedagar under tre månader mellan början av maj och början på augusti. En alldeles utmärkt tid att fylla på, men det blir ju i princip en födelsedag varannan vecka och till det diverse dop, bröllop, nyfödingar och annat skoj. Således blir det också en del presenter till alla födelsedagsbarnen och andra som ska uppvaktas eller bara som "gå bort"-blomma. Precis som till jul är det ju smidigt om åtminstone en del av inköpen kan skötas över nätet. Favoriterna just nu är Smarta Saker och Bluebox i den virtuella världen och kanske Akademibokhandeln och John Wall i den mindre virtuella världen. John Wall bör ju få ett särskilt hedersomnämnande eftersom de allt som oftast har den där hushållsmaskinen som man fått för sig att man ska ha men inte hittat. Mer bloggande om faktiska presenter får det nog bli när de i större utsträckning hittat fram till sina mottagare, men man kan inte säga annat än att E:s brorson tyckte att t-shirten med en blinkand T-rex från Smarta Saker var en rätt bra present...

Kusiner och sånt...

Jag har några kusiner, så många som sex stycken har det faktiskt blivit med åren och till det en kusinhustru, en kursinmake och fyra kusinbarn. Men jag har inga jämgamla kusiner. De är tolv och åtta år äldre, respektive tolv, 14, 16 och 18 år yngre. Inga som någonsin bott speciellt nära under någon längre period förren äldsta kusin H flyttade till Stockholm. Och de yngre bor och har bott största delen av sina liv på andra sidan jorden. Det har alltså inte handlat om några lekkamrater under uppväxten utan mer några man träffat någon gång då och då.

Men när man blir äldre blir ju åldersskillnaderna på något sätt mindre. Igår morse gick vi ner till stationen i Sundbyberg (sjukt smidigt!) och satte oss på InterCitytåget till Örebro. Två timmar senare blev vi upphämtade av J, kusin K:s man och åkte hem till dem och deras son K, ett nio månader gammal charmtroll. Det är nog första gången vi umgås på vad skulle man kunna säga, helt eget initiativ kanske. Kusin K är ju, med sina åtta år mer på jorden, den mest jämgamla av kusinerna, och jag är väldigt glad över att vi nu kan umgås på lika villkor.

Vi hann med lunch och grillmiddag på den fina uteplatsen till deras radhus, sitta på golvet och leka med K - tänk vad fantastiskt enkelt livet måste vara när en röd träkloss kan bli favoritleksaken, en ordentlig promenad längs Svartån (?) ut till ett restaurerat våtmarksområde vid kanten av Hjälmaren, fika i Naturens hus (vi hann byta plats tre gånger - regnet kom), prata en massa, spela kubb, gå en sväng i Adolfsberg och äta lunch hos Faster & Farbror. Allt detta på 28 väldigt avslappnade timmar - jättetrevligt!

Jag blev extra glad för att det känndes alldeles utmärkt att umgås, trots att jag är lillkusin och lite till glad för att K fortfarande verkade uppskatta Kallikå maskskallran han fick när jag var där när han bara var en månad. Det är ju skoj när man lyckas ge bort meningsfulla saker, efter en tur i tvättmaskinen hade den nästa blivit som ny igen till och med... Värmen den här veckan insprirerade till att han den här gången fick ett sånt där skovelhjul som man kan hälla vatten eller sand i (det var väl en glasklar beskrivning;-)), hans föräldrar fick hålla till godo med två paket Wilmas knäcke som blomma!

Och på tal om mat, Faster hade gjort en riktigt schysst Nizzasallad (? jag ändrade stavningen fem gånger, men inget såg bra ut) till lunch idag - Bra sommartips!

Cykelvecka 3 (vecka 27)

Cykelvecka 3 (vecka 27) med sträckor mätta på eniros kartor

Lördag: Hemma - Mormor - hem 21 km
Söndag: Hemma - lite felcykling - Åkeshovs slott - hem 12 km
Måndag: Hemma - jobbet - Brunnsviksbadet - hem 17 km 
Tisdag: Hemma - jobbet - Fridhemsplan - hem 16,5 km
Onsdag: Hemma - jobbet - city - hem 17 km
Torsdag: Hemma - jobbet - city - hem 17 km
Fredag: Hemma - jobbet - hem 15 km
Totalt på hela veckan: 115,5 km
Totalt sommaren: 245 km
Kollektivresor: 0 (totalt: 2)

RSS 2.0